[OpenWrt-Devel] [PATCH] Support for Edimax EW-7476RPC

Birger Koblitz mail at birger-koblitz.de
Sun May 26 14:05:35 PDT 2019


On 26.05.19 22:46, Cezary Jackiewicz wrote:
> Dnia 2019-05-26, o godz. 22:16:30
> Birger Koblitz <mail at birger-koblitz.de> napisał(a):
>
>> Hi,
>>
>> On 26.05.19 19:28, Cezary Jackiewicz wrote:
>>>> +        ucidef_set_led_netdev "lan" "lan" "$boardname:green:internet" "eth0"
>>>> +        ;;      
>>> Also working:
>>>
>>> ucidef_set_led_switch "lan" "lan" "$boardname:green:lan" "switch0" "0x20"
>>>
>>> (if you rename internet to lan)
>>>  
>> Are you sure about this? I renamed the internet to lan, but on the
>> 7476rpc the led does not turn on:
> On 7478ac, yes, i'm sure.
>
> root at OpenWrt:~# swconfig dev switch0 show | grep port
> 	link: port:0 link:down
> 	link: port:1 link:down
> 	link: port:2 link:down
> 	link: port:3 link:down
> 	link: port:4 link:down
> 	link: port:5 link:up speed:1000baseT full-duplex 
> 	link: port:6 link:up speed:1000baseT full-duplex 
> 	link: port:7 link:down
> root at OpenWrt:~# cat /sys/class/leds/ew-7478ac\:green\:lan/trigger 
> none [switch0] timer default-on netdev phy0rx phy0tx phy0assoc phy0radio phy0tpt phy1rx phy1tx phy1assoc phy1radio 
> root at OpenWrt:~# cat /sys/class/leds/ew-7478ac\:green\:lan/port_mask 
> 0x20
> root at OpenWrt:~# 

I get:

root at OpenWrt:~# ls /sys/class/leds/ew-7476rpc\:green\:lan/
brightness      device          device_name     interval       
link            max_brightness  rx              subsystem      
trigger         tx              uevent

no port_mask


>
>> SoC:   MediaTek MT7620a @ 580MHz
>> RAM:   64M (Winbond W9751G6KB-25)
>> FLASH: 16MB (Macronix)
> Are you sure? On your dts:
>
>> +                       partition at 70000 {
>> +                               compatible = "edimax,uimage";
>> +                               label = "firmware";
>> +                               reg = <0x00070000 0x00790000>;
>> +                       };
> This is 8MB

Yes, you are right, according to http://www.acelink.com.tw/EW-7476RPC.html


>
> [    1.274276] spi spi0.0: force spi mode3
> [    1.282777] m25p80 spi0.0: mx25l6405d (8192 Kbytes)
> [    1.292601] 5 fixed-partitions partitions found on MTD device spi0.0
> [    1.305262] Creating 5 MTD partitions on "spi0.0":
>
>
>
>> Installation
>> ------------
>> Update the factory image via the web-interfaces (by default:
>> 192.168.9.2/24).
>> http://192.168.9.2/index.asp
> Or push wpa button on power on and send firmware via tftp to 192.168.1.6 
>  
>> ramips: add Netgear EW-7478AC
>>
>> SoC:   MediaTek MT7620a @ 580MHz
>> RAM:   64M (Winbond W9751G6KB-25)
>> FLASH: 16MB (Macronix)
> 8MB :) in version sold in Poland.
>
>
Unfortunately also in Germany :( . Otherwise I looked into the firmware
of the Edimax RE-11 and there the magic bytes are RN74. Otherwise the
firmware looks identical to the other models.

Birger



More information about the openwrt-devel mailing list